Loading...
Training 2019-12-01T16:38:49+01:00

Training

Het paard staat altijd centraal

Om uw paard goed op te leiden of uit te brengen, is het belangrijk om goed naar uw paard te kijken. Hoe is het met de conditie en hoe is het mentaal gesteld? Waar liggen moeilijke punten en waar wordt uw paard gelukkig van? Vanaf het begin verwacht ik gehoorzaamheid. Zodra we elkaar begrijpen is het belangrijk dat het paard centraal staat. Ieder paard is anders dus er bestaat geen standaard aanpak. Aan de hand van een trainingsschema vervolgens, bouwen we de training op.

Perfecte afstemming voor beste prestaties

De perfecte afstemming kost bij de een meer tijd dan bij de ander. Ik vind het belangrijk dat je, in het begin, op een beenhulp de reactie naar voren krijgt. Uiteindelijk werk ik toe naar het goede nageeflijke gevoel. Ik heb graag al mijn paarden licht in de hand. Bij het zwaardere werk, start ik nog steeds vanuit ontspanning. De wil vanuit het paard om mee te werken blijft ontzettend belangrijk.

Wat zijn uw wensen?

Afhankelijk van uw wensen zorg ik voor een optimale voorbereiding voor wedstrijden. Denk aan reguliere wedstrijden, selecties of bijvoorbeeld jonge paarden competities.

Verkoop

U wilt uw paard/pony verkopen? Ik kan de training verzorgen en het uitbrengen van uw paard. Ook kan ik ervoor zorgen om het paard professioneel onder de aandacht te brengen bij potentiële eigenaren in binnen- en buitenland. Kwalitatief goede foto’s en filmmateriaal zijn hierbij erg belangrijk.

U kunt uw paard of pony bij
mijn in training zetten:

– Voor (her)opleiding
– Voor verkoop
– Uitbrengen op wedstrijden
– Training en/of in conditie houden

Contact

SPORT | TRAINING | VERKOOP

Updates

01 oktober 2023

Dreamcatcher Stable

Een super lieve pony met de naam Alina! Een mooie verschijning door haar donkergrijze kleurtje. Deze mooie merrie is 4 jaar en meet 1.45.

Alina beheerst de basis super netjes en is super braaf met kleinere kinderen. Je kan niet snel wat verkeerd doen, een pony met een gouden karakter.

Ze is zowel binnen als buiten fijn te rijden. Geeft niets tot weinig om een andere omgeving. Alina heeft een zachtaardig karakter. Ook voor een wat jongere ruiter die het leuk lijkt om zelf een keer een pony op te leiden is dit karakter helemaal super.

In omgang lief en rustig. Is gek op aandacht en komt in het weiland meteen naar je toe. Loopt braaf mee aan het halster en ook op de poetsplaats staat ze netjes stil. Ze is bekend bij de hoefsmid en tandarts en doet dit allemaal braaf.

Afgelopen week is ze meegeweest naar het bos. Ze loopt zo de trailer op en af en ook in het bos was het een feestje. Zowel voor als achteraan vindt ze prima. Kijkt niet op of om van vreemde voorwerpen in het bos, lekker met een los teugeltje is dus geen probleem. Heerlijk ongecompliceerd.

Alina is helemaal correct en heeft geen gebreken. Voordat ze de stal verlaat wordt ze nog klinisch gekeurd. Voor meer informatie stuur gerust een berichtje een filmpje moeten wij nog maken. Of maak een afspraak om langs te komen, de koffie staat klaar!
... Lees meerMinder

Bekijk op Facebook

01 oktober 2023

Dreamcatcher Stable

En ook Titi hebben jullie al vaker gezien, ook voor haar gaan wij op zoek naar een passend huisje.

Titi is wat wij noemen kant en klaar. Een super lieve pony, waar elke ruiter bij ons op stal met plezier op rijdt. Deze knappe schimmel merrie is 11 jaar oud en meet 1.47, een mooie grote D pony.

Ze heeft veel ervaring in de cross en is daarnaast bekend met het springen van een parcours. Een super brave pony die je altijd naar de overkant helpt. Zo hebben wij haar vorige week meegenomen naar de cross in Hellendoorn en daar liep ze dapper voorop met een 3 jarige onervaren pony achter zich aan.

Dressuurmatig doet ze braaf haar rondje, zowel met de meer ervaren meiden als de onervaren meiden. Ze beheerst de basis keurig en daarnaast is ook een pasje wijken haar niet onbekend. Een top leermeester!!

In omgang is Titi rustig en is gek op aandacht. Ze heeft alle geduld van de wereld en wacht netjes op haar beurt. Ook in de wei kunnen wij Titi bij elke pony of paard inzetten, ze maakt met iedereen vrienden.

Wij houden met opstappen Titi even vast. Wanneer Titi je kent en vertrouwd is vasthouden niet nodig. Ze doet absoluut niets, maar je merkt dat ze het vertrouwen vanaf de grond prettig vindt. Wij zien Titi graag terug bij een ponyruiter, wij verwachten dat maneges minder geschikt zijn voor haar.

Wie o wie zoekt de ultieme leerpony, waar je je kind met een vertrouwd hart op weg kan sturen? Neem dan snel contact op voor een afspraak, de koffie staat klaar!
... Lees meerMinder

Bekijk op Facebook

01 oktober 2023

Dreamcatcher Stable

Jullie hebben haar waarschijnlijk al een paar keer voorbij zien komen op onze pagina..

Hierbij onze super lieve Sunny! Een 5 jarige merrie van 1.52. Lekker stevig gebouwd, dus ook geschikt voor een klein volwassene.

Sunny komt rechtstreeks van de fokker waar ze ingezet is voor de fokkerij en daarnaast recreatief gereden is. Zo ging ze regelmatig mee naar het bos, wat ze ontzettend braaf doet.

Wij hebben Sunny dressuurmatig verder opgepakt en kan een nette B proef lopen. Daarnaast is ze vorige week meegeweest naar de Cross in Hellendoorn. Aan alles kon je merken dat ze dit ontzettend leuk vond om te doen. Sunny kan dus lekker allround ingezet worden.

Sunny is in omgang ontzettend lief en is gek op aandacht. In het weiland komt ze meteen naar je toe, loopt braaf mee aan de hand en kan goed met andere paarden en pony's. Ook de trailer is geen enkel probleem.

Een fijne ongecompliceerde pony, die een topplekje verdiend. Ze is netjes geënt, bij de hoefsmid en tandarts geweest en deze week wordt ze klinisch gekeurd.
... Lees meerMinder

Bekijk op Facebook