Loading...
Mari-Lisa 2017-08-29T12:04:11+02:00

Mari-Lisa

Opgegroeid in het westen van het land en neergestreken in het groene Salland. Net achter Raalte ligt Dressuurstal Dreamcatcher Stable (sinds 2012); de uitvalbasis voor Mari-Lisa Kooijman. Vanuit hier gaat ze met haar paarden op pad: naar regionale en nationale wedstrijden, clinics, trainingen bij andere professionals en het bos voor buitenritten.

Van Deurne naar Salland

Al van jongs af aan zit Mari-Lisa in het zadel. De passie van haar moeder werkte aanstekelijk. Van jongs af aan was de amazone bij Stal Hexagon in de weer. Een opleiding op NHB-Deurne volgde. Ze specialiseerde zich in Dressuur (met een 8.5 als eindresultaat!) en behaalde haar ORUN/Deurne diploma. Stages en opleidingen volgden bij Marian Dorrestein en Stal Radstake. Sinds het behalen van haar Deurne-diploma heeft de fanatieke dressuurruiter bij diverse stallen gewerkt zoals Stal Laarakkers en het KWPN-Verrichtingsonderzoek.

Dressuurstal en instructrice

Inmiddels kent de ervaren dressuuramazone de klappen van de zweep op het gebied van africhten, opleiden, trainen, wedstrijden, handel en verkoop. Behalve ervaringsdeskundige is de fanatieke amazone dus ook gediplomeerd en ervaren ORUN instructrice. Mari-Lisa is verantwoordelijk voor diverse ponyclublessen bij regionale rijverenigingen, en privé-lessen bij dressuurruiters op diverse niveaus.

Ervaren en bevlogen

Naast haar eigen paarden, brengt Mari-Lisa momenteel paarden voor Dressuurstal Capriole in Haaksbergen uit op wedstrijden. Voor stil-zitten is (behalve in het zadel) er dus weinig tijd.

 

De juiste aanpak

Door vanuit rust en bevlogenheid te trainen, kan er goed gepresteerd worden. Mari-Lisa zoekt voortdurend naar de beste aanpak bij ieder paard. “Ieder paard is anders en vraagt om een andere aanpak.” Aldus de fanatieke Rotterdamse-Sallandse, die graag kennis maakt met uw paard of pony.

SPORT | TRAINING | VERKOOP

Updates

05 februari 2023

Dreamcatcher Stable

Oooh en kennen jullie deze al?

Onze Karlo! Een 15 jarige grote D pony. Niet alleen een schat van een pony, maar ook nog eens een berg aan ervaring.

Zo heeft hij altijd internationaal gesprongen in België. Zelfs een aantal parcoursen op 1.25 😱 Het afgelopen jaar heeft hij wat rustiger aangedaan hij vrienden van ons, maar ondanks dat nog veel parcoursen tot 1 meter gesprongen.

Karlo is een pony met een topkarakter. Dressuurmatig erg fijn voor elkaar, hij kan zo mee in de klasse L2. Hij heeft veel lossigheid in zijn lijf en ontspant gemakkelijk.

In omgang een hele rustige pony, kan ontzettend goed met andere pony's en loopt gemakkelijk de trailer op en af. Maarja hoe kan dat ook anders als je zoveel ervaring hebt.

Het is geen volautomaat, maar voor een ruiter of amazone die durft te rijden, springt hij heel gemakkelijk het parcours rond. Een gave sportpony, heerlijk allround, die nu een jonger ruitertje de kneepjes van het vak mag leren. Dressuurmatig rijdt hier iedereen gemakkelijk op hem weg, zowel zonder als met zadel.

Karlo is hier om de hoek gefokt, hoe leuk is het dan dat hij weer terug is in Nederland. De afstamming van Karlo; Karlos x Country.

Op het filmpje gereden door Hanna Heetkamp.
Voor meer informatie stuur gerust een berichtje. Karlo valt in de hogere prijsklasse.
... Lees meerMinder

Bekijk op Facebook

05 februari 2023

Dreamcatcher Stable

Wat een leuke dag gisteren! Lucero en Vitalis mochten mee op wedstrijd. Ditmaal onder het zadel gereden door Silke Kogelman.

Beide in de klasse B, Vitalis is van 2019 en Lucero van 2018, dus beide nog jonge pony's.

Lucero liep 2 schitterende proeven, naar ons idee erg ondergewaardeerd (maarja dat is het gevaar van een jurysport).
Ontzettend leuk dat er klanten kwamen kijken, want Lucero zette echt zijn beste beentje voor. Na de westrijd hebben zij Lucero onder het zadel geprobeerd en ze waren op slag verliefd ♡ hoe gaaf is dat!

Vitalis deed ontzettend goed zijn best! Het was even wennen tussen de witte hekjes en waarom lopen de andere pony's hier niet!? Maar ondanks dat de proef keurig uitgereden met als commentaar; Een zeer talentvolle pony, lekker kilometers gaan maken!

Thuis liep gelukkig ook alles door! Kayra, Myrthe en Ebby hebben de overige pony's super getraind en dus is het deze week tijd om weer wat nieuwe pony's aan jullie voor te stellen!
... Lees meerMinder

Bekijk op Facebook

05 februari 2023

Dreamcatcher Stable

Onze knappe eyecatcher New Forest Koetsiershoeve Vitalis.

Rechtstreeks van de fokker en al een tijdje op stal. Hij is eerst gecastreerd en daarna rustig beleerd. En wat pakt hij dat stoer op!

Onze schitterende Vitalis, een 4 jarige D pony van 1.45 (officieel gemeten). Een nakomeling van de knappe Orlando x Kantje’s Ronaldo x Molenaar's Golden Kind. Hoe gaaf is dat!

Vitalis is een pony met extreem veel techniek en vermogen met springen, tevens beschikt hij over 3 enorm goede gangen. Dus zeker geschikt voor de allround ruiter of amazone. Vandaag is hij meegeweest voor een rondje in de B dressuur. Nog lekker groen, maar doet alles op en topbraaf. Ook op vreemd terrein verblikt of verbloosd hij niet. Hij is ook door een wat minder ervaren ruiter makkelijk te rijden.

Wij zoeken voor Vitalis een topadres waar hij goed tot zijn recht kan komen. Gezien zijn kwaliteit verwachten wij in de toekomst nog veel van hem te horen.

Een pony met een zeer goed karakter. Staat op de poetsplaats rustig te wachten en geniet ontzettend van aandacht. Een hele mooi en stoere verschijning. Een pony met body en uitstraling.

Wij zijn fan!!

Vitalis is klinisch goedgekeurd.
Voor meer informatie stuur gerust een berichtje. Hij valt in de hogere prijsklasse.
... Lees meerMinder

Bekijk op Facebook