Loading...
Mari-Lisa 2017-08-29T12:04:11+02:00

Mari-Lisa

Opgegroeid in het westen van het land en neergestreken in het groene Salland. Net achter Raalte ligt Dressuurstal Dreamcatcher Stable (sinds 2012); de uitvalbasis voor Mari-Lisa Kooijman. Vanuit hier gaat ze met haar paarden op pad: naar regionale en nationale wedstrijden, clinics, trainingen bij andere professionals en het bos voor buitenritten.

Van Deurne naar Salland

Al van jongs af aan zit Mari-Lisa in het zadel. De passie van haar moeder werkte aanstekelijk. Van jongs af aan was de amazone bij Stal Hexagon in de weer. Een opleiding op NHB-Deurne volgde. Ze specialiseerde zich in Dressuur (met een 8.5 als eindresultaat!) en behaalde haar ORUN/Deurne diploma. Stages en opleidingen volgden bij Marian Dorrestein en Stal Radstake. Sinds het behalen van haar Deurne-diploma heeft de fanatieke dressuurruiter bij diverse stallen gewerkt zoals Stal Laarakkers en het KWPN-Verrichtingsonderzoek.

Dressuurstal en instructrice

Inmiddels kent de ervaren dressuuramazone de klappen van de zweep op het gebied van africhten, opleiden, trainen, wedstrijden, handel en verkoop. Behalve ervaringsdeskundige is de fanatieke amazone dus ook gediplomeerd en ervaren ORUN instructrice. Mari-Lisa is verantwoordelijk voor diverse ponyclublessen bij regionale rijverenigingen, en privé-lessen bij dressuurruiters op diverse niveaus.

Ervaren en bevlogen

Naast haar eigen paarden, brengt Mari-Lisa momenteel paarden voor Dressuurstal Capriole in Haaksbergen uit op wedstrijden. Voor stil-zitten is (behalve in het zadel) er dus weinig tijd.

 

De juiste aanpak

Door vanuit rust en bevlogenheid te trainen, kan er goed gepresteerd worden. Mari-Lisa zoekt voortdurend naar de beste aanpak bij ieder paard. “Ieder paard is anders en vraagt om een andere aanpak.” Aldus de fanatieke Rotterdamse-Sallandse, die graag kennis maakt met uw paard of pony.

SPORT | TRAINING | VERKOOP

Updates

03 april 2024

Dreamcatcher Stable

Verkocht

Soms kom je weer een pareltje tegen. De schitterende Hera, een pony waar wij als stal ontzettend blij van worden. Niet alleen omdat ze zo knap is, maar vooral doordat ze al veel ervaring heeft en daarom een ultieme leerpony is.

Hera is in het verleden fanatiek uitgebracht in de klasse M dressuur, maar ook kan ze super goed springen.

Ze is geboren op 05-06-2007. Maar als je naar haar kijkt had dit ook 2017 kunnen zijn. Een plaatje om te zien!

Een pony met een heel erg fijn karakter, vraag je niets loopt ze braaf haar rondje. Ga je haar aan het werk zetten, dan komt meteen het welbekende "veertje" tevoorschijn en loopt ze de sterren van de hemel. Alle oefeningen doet ze met 2 vingers in haar neus (oke hoeven..).

Hera is een D pony van 1.46. Welsh gefokt, afstamming Orchards Red Prince x Kooihuster Folkert. Ze heeft al meedere veulentjes gehad, dus ook dit is zeker een optie!

Zonder zadel, een rondje om de wereld, van de kont afglijden of erboven opstaan, alles vindt Hera goed!

In omgang is het een makkelijke pony, ze kan goed met andere pony’s opschieten. Op de poetsplaats staat ze netjes stil, los soms nog wel beter als vast. Dan verzet ze echt geen pas. Ze is bekend met scheren, hoefsmid en tandarts. Daarnaast is ze klinisch gekeurd met de complimenten van de dierenarts.

Wie o wie is op zoek naar de ultieme leermeester? Zo hebben wij ze niet vaak! Als je ergens veel ervaring op wil doen en veel eerste prijzen wil scoren, neem dan snel contact op!
... Lees meerMinder

Bekijk op Facebook

27 maart 2024

Dreamcatcher Stable

En daar is ze! Wij hebben haar al voorgesteld op ons verhaal. De knappe 5 jarige Remke! Een mooie merrie van 1.48.

Wat een schat van een pony! Heerlijk breed gebouwd dus ook geschikt voor een kleine volwassene. Remke haar geschiedenis is bekend. Ze is keurig opgeleid en mag nu lekker aan het werk. Ze is het afgelopen jaar voornamelijk meegeweest langs de weg, dus volgens de vorige eigenaar 100% verkeersmak. Zowel over de snelweg als in het donker langs de weg is geen enkel probleem.

Bij ons wordt ze dressuurmatig gereden. Momenteel door een meisje van 13 jaar. Ze beheerst de basis netjes, geeft gemakkelijk na en ook een klein sprongetje is haar niet onbekend. Ze is ontzettend nuchter en zowel buiten als binnen gemakkelijk te rijden. Ook zonder zadel is voor haar helemaal prima. Een heerlijke knuffel die gek is op aandacht.

Ze staat bij ons samen met een andere merrie in de paddock. Dat vindt ze erg gezellig. Maar ook in haar eentje vindt ze geen enkel probleem. Ze loopt aan de hand netjes met je mee en vindt het heerlijk om gepoetst te worden. Op stal ook een rustige pony. Bekend met het longeren aan de bijzet en dubbele lijnen.

Tja wat moeten wij nog meer vertellen. In onze ogen een toppony die iemand ontzettend blij gaat maken. Wij zoeken daarom ook echt een tophuisje voor haar.

Voor meer informatie stuur gerust een berichtje 😍
... Lees meerMinder

Bekijk op Facebook

22 maart 2024

Dreamcatcher Stable

Hier worden wij gewoon stil van…

********************************************

Een droomachtige ervaring met Dreamcatcher Stable: Kwaliteit en Service.

Dreamcatcher Stable heeft zich opnieuw bewezen als een topadres voor paardenliefhebbers. Voor de tweede keer heb ik hier een geweldig paard gekocht, en mijn ervaring was simpelweg fantastisch.

Wat ik zo waardeerde, was dat de paarden precies overeenkwamen met de beschrijvingen in de advertentie. Geen verrassingen, alleen maar kwaliteit. De verkopers waren ook uiterst behulpzaam en reageerden snel op al mijn vragen. Hun vriendelijkheid en professionaliteit maakten het hele proces zeer aangenaam.

Nu ben ik trots de eigenaar van een prachtig paard waar ik enorm van geniet. Dankzij Dreamcatcher Stable heb ik niet alleen een geweldig dier gekocht, maar heb ik ook een geweldige ervaring gehad. Ik kan dit bedrijf ten zeerste aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een nieuw paard.
... Lees meerMinder

Bekijk op Facebook